Sosyal Medyada Fotoğraf Paylaşmadan Önce Bir Kez Daha Düşünün!

Sosyal Medya kategorisinde tarihinde yayımlandı.

İnternete yüklemiş olduğunuz fotoğraflarınızdan adresinizin tespit edilebileceğini biliyor muydunuz? Hepimiz ,twitter, facebook, ve instagram gibi sosyal medya sitelerine fotoğraflarımızı yüklüyoruz.  Paylaşmış olduğumuz bu fotoğraflar, kötü niyetli kişilerin eline ulaşırsa hoş olmayan durumlarla karşı karşıya kalabiliriz.

Cep telefonlarından ya da dijital fotoğraf makineleri ile çektiğiniz her fotoğrafa, o resmin nerede çekildiğiyle ilgili detaylı olarak coğrafi konum koordinatları eklenmektedir.  Bu fotoğrafları paylaştığınızda, coğrafi konum bilgileriniz de internette yerini alıyor. Sosyal medya hesabınızdan resminizi indiren kullanıcı çeşitli programlarla adres tespitini yapabilmektedir.

Fotoğraf makinesi ve cep telefonu ile çektiğiniz fotoğraflarda GPS modülü aktif ise, kullanılan cihazın marka ve model bilgileri, fotoğrafın hangi tarih ve saatte çekildiği ve en önemlisi çekilen yerin GPS koordinatları otomatik olarak çekmiş olduğunuz fotoğraflar içerisine eklenmiş olur. Bu bilgiler “EXIF” dosyası halinde resimlerinizde bulunur.

Bir fotoğrafta yer alan Exif bilgileri çeşitli yazılımlar sayesinde bulunur. Bu programların başında ExifCleaner gelir. ExifCleaner sayesinde sosyal medya hesaplarınızdan “ip” bilginiz elde edilemese ve resminizi Vpn‘le paylaşmış olsanız bile adresiniz rahatlıkla tespit edilebilir. ExifCleaner programı hem fotoğraflardaki bilgilere ulaşmanızı sağlar hem de silmenize yarayan bir programdır. Telefonlarda Android için Photo Exif Editor, iOS için MetaData Remover uygulamalarını kullanılabilirsiniz.

Yeni Başlayanlar kategorisinde 05.04.2020 tarihinde yayınlandı.
PowerPoint'e  Alternatif Sunum Programı Power Point, Microsoft tarafından iş amaçlı ve kişisel kullanım için geliştirilen slayt gösterisi ve sunum yazılımıdır.   Google Slides PowerPoint’e alternatif, ücretsiz sunum yazılımı, video gömme, ve animasyon ekleme gibi özellikleri destekliyor. Şablonların sayısı biraz az  da olsa, yüzlerce şablonu rahatça yazılıma aktarabilir ve...
Devamını Oku
Hostbul.net'i
Facebook'ta
takip edin.

Teklif İste

Mevcut paketleri incelediniz ve kendinize göre bir paket bulamadıysanız, teklif isteyin, ihtiyaçlarınızı belirleyin. Firmalar size ulaşsın

Ücretsiz İlan Ver

Sektörel alım ya da satım ilanlarınızı bırakın. Hemen ücretsiz listelenin.

Soru Sor