Sahte Hafıza Kartlarına Dikkat

Teknoloji kategorisinde tarihinde yayımlandı.

Hafıza Kartınız Sahte mi?

Akıllı telefonlarımız, tabletlerimiz, kameralarımız vb. elektronik eşyalarımızda hafıza kartları en temel ihtiyaçlarımızın başında gelmektedir. Bu nedenle bunlarında sahtelerinin çıkmaması kaçınılmazdı. Sahte microSD kartları kullanmak risklidir ve en önemlisi, verilerinizi tamamen kaybetmenize neden olabilirler. Bu sahte kartları neredeyse gerçeğinden ayırmak mümkün değil.

Sahte ve gerçek microSD kartlar arasındaki fark nedir?

Sahte microSD kartlarının hepsi çok daha az gerçek saklama alanına sahiptirler. Örnek verecek olursak, bir kartta 16GB’lık gerçek depolama alanı olabilir, ancak bunun üzerindeki etiket 64GB’lık olarak basılmıştır. Daha vahim olanı, cihazınızın bir 64GB kart olarak da “görebileceği” anlamına gelir. Bu ürün içindeki sahte yazılımla bunun olmasına izin verir.

Sahte microSD kartlar veri okuma ve yazmada yavaş olmasından ayırt edilebilmektedir. Bir telefonun performansı üzerinde ciddi sorunlar yaratabilir, gecikmeye veya çökmesine neden olabilirler. Cihazınızda buna benzer durumlar varsa, içindeki microSD kartın orijinal olup olmadığını kontrol etmenizde yarar var.

MicroSD kartın sahte olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

MicroSD kartınızın orijinal olup olmadığını, öğrenmek için kartı cihazınıza takıp kaç gblık hafıza kartı olduğunu görmeniz yeterli olmayacaktır. Kontrol etmek için en net çözüm hafıza kartını kapasitesi kadar verilerle doldurmanız ve o verilere ulaşabilmenizdir. Bunu kontrol etmek için kullanılan uygulamalardan biri de SD İnsight. SD İnsight yükleyip, microSD kartı ile ilgili detayları listeleyip öğrenebilirsiniz.

 MicroSD kartınızın orijinal olup olmadığı fiyatından da belirlenebilir. Her yerde fiyatı 100 tl iken başka yerde 20 tl ye satılıyorsa muhtemelen sahtedir. MicroSd kartların güvenilir yerlerden ve iade edebileceğiniz mağazalardan almanız yararınıza olacaktır.

Yeni Başlayanlar kategorisinde 05.04.2020 tarihinde yayınlandı.
PowerPoint'e  Alternatif Sunum Programı Power Point, Microsoft tarafından iş amaçlı ve kişisel kullanım için geliştirilen slayt gösterisi ve sunum yazılımıdır.   Google Slides PowerPoint’e alternatif, ücretsiz sunum yazılımı, video gömme, ve animasyon ekleme gibi özellikleri destekliyor. Şablonların sayısı biraz az  da olsa, yüzlerce şablonu rahatça yazılıma aktarabilir ve...
Devamını Oku
Hostbul.net'i
Facebook'ta
takip edin.

Teklif İste

Mevcut paketleri incelediniz ve kendinize göre bir paket bulamadıysanız, teklif isteyin, ihtiyaçlarınızı belirleyin. Firmalar size ulaşsın

Ücretsiz İlan Ver

Sektörel alım ya da satım ilanlarınızı bırakın. Hemen ücretsiz listelenin.

Soru Sor