Akıllı Telefonlarınızın Pil Ömrünü Uzatmanın 6 Yolu

Teknoloji kategorisinde tarihinde yayımlandı.

Günümüzde akıllı telefonların işlemcileri, bellekleri ve kameraları hızlı gelişim göstermişlerdir. Bu gelişim aynı oranda akıllı telefonların pillerinde ne yazık ki gerçekleşmedi. Hala akıllı telefonlar bir günü zor çıkarmaktadır. Yeni telefonlar “tasarruf modu” ve “hızlı şarj” gibi özelliklerle sorunu çözmeye çalışsalar da çok başarılı oldukları söylenemez.

Bu nedenle akıllı telefonların pil ömrünü uzatmanın altı yolunu sizlerle paylaşmak istedim:

1-Uber, imo Google maps, WhatsApp, Facebook gibi uygulamalarda konumu açık tutmak pil ömrüne olumsuz yönde etki eder. Bu yüzden telefonunuzda sadece e-posta göndermek, müzik dinlemek ya da video izlemek için kullanacaksanız konumu kapatmanız doğru olacaktır.

2-Widget’lar akıllı telefonlarımızın önemli özelliklerindendir. Fakat bu widget’ler her zaman güncel kalabilmeleri için kendi sunucularına bağlanmaları gerektiğinden telefonunuzun pilini daha çabuk bitmesine neden olur. Bu yüzden gereksiz widget’ları kaldırmanız yararınıza olacaktır.

3-Telefonunuzun Bluetooth, Wi-Fi, Nfc, Gps gibi özelliklerini kullanmadığınızda kapatmanız ve ekran parlaklığını kısmanız pil ömrüne olumlu yansıyacaktır.

4- Sürekli komut bekleyen “Ok Google”ı kapatmak pil ömrünü uzatır. Bunun için Ayarlar >Google > Arama ve Now > Ses yolunu takip edin ve “Ok Google algılama” altında “Her zaman açık” seçeneğini kapatın.

5- Akıllı telefonunuzdan arandığınızda zil sesi yeterli geliyorsa titreşimini kapatın. Çünkü titreşim sesten daha çok pil harcıyor. Mesaj yazarken de titreşimin kapalı olması pil tüketimini azaltır.

6-Telefonunuzdaki uygulamaların güncel olmasına önem verin zira üreticiler pil tasarrufuna yönelik güncellemeler yayınlamaktadırlar.

Yeni Başlayanlar kategorisinde 05.04.2020 tarihinde yayınlandı.
PowerPoint'e  Alternatif Sunum Programı Power Point, Microsoft tarafından iş amaçlı ve kişisel kullanım için geliştirilen slayt gösterisi ve sunum yazılımıdır.   Google Slides PowerPoint’e alternatif, ücretsiz sunum yazılımı, video gömme, ve animasyon ekleme gibi özellikleri destekliyor. Şablonların sayısı biraz az  da olsa, yüzlerce şablonu rahatça yazılıma aktarabilir ve...
Devamını Oku
Hostbul.net'i
Facebook'ta
takip edin.

Teklif İste

Mevcut paketleri incelediniz ve kendinize göre bir paket bulamadıysanız, teklif isteyin, ihtiyaçlarınızı belirleyin. Firmalar size ulaşsın

Ücretsiz İlan Ver

Sektörel alım ya da satım ilanlarınızı bırakın. Hemen ücretsiz listelenin.

Soru Sor