EasyPhp DevServer Kurulum

Yeni Başlayanlar kategorisinde tarihinde yayımlandı.

Windows bilgisayarınızda php dosyaları çalıştırmanıza ve test etmenize yarayan program.

DevServer’ı easyphp.org sitesinden indirebilirsiniz. Ücretsiz ve çok faydalı bir program. Şimdi adım adım birlikte kurulumuna bakalım.

Setup dosyasını indirdikten sonra kurulumu başlatın ve hızlıca tamamlayın. Programın çalıştırdığınızda sağ alt tarafta ikonlarda göreceksiniz.

Ikonun üstüne tıklayarak bastığınızda açılan seçeneklerden “Open Dashboard” seçin ve program ara yüzüne ulaşın.

Açılan ekran tüm ayarlarınızı konfigre edebileceğiniz bölümdür. Birlikte ilk projemizi nasıl sisteme entegre edip sonrasında testlerimizi gerçekleştireceğimizi birlikte görelim.

İlk yapılması gereken serverda çalıştıracağınız projenin dosyalarının olduğu klasörü adreslemek, bu işlemi dashboard’daki “add directory” butonuna basarak yapacağız. Burada önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyorum, gerek yol ismi gerek klasör isminde Türkçe karakter kullanılmaması gerekiyor. “This directory doesn't exist” gibi bir hata alıyorsanız Türkçe karakter hatası yapıyor olma ihtimaliniz çok yüksek.

Daha sonra aşağıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz alandan http serverınızı çalıştırın.

 

 

http server’ı çalıştırdıktan sonra “working directories” kısmındaki serverın çalıştırmasını istediğiniz klasorlerin yanındaki alt alta üç tane çizgi belirdiğini göreceksiniz. Buraya bastığınızda eklediğiniz klasordeki çalıştırabileceğiniz dosyaların üstüne gelip tıklayarak browserınızda artık çalıştırabilirsiniz.

 

 

 

 

Yeni Başlayanlar kategorisinde 05.04.2020 tarihinde yayınlandı.
PowerPoint'e  Alternatif Sunum Programı Power Point, Microsoft tarafından iş amaçlı ve kişisel kullanım için geliştirilen slayt gösterisi ve sunum yazılımıdır.   Google Slides PowerPoint’e alternatif, ücretsiz sunum yazılımı, video gömme, ve animasyon ekleme gibi özellikleri destekliyor. Şablonların sayısı biraz az  da olsa, yüzlerce şablonu rahatça yazılıma aktarabilir ve...
Devamını Oku
Hostbul.net'i
Facebook'ta
takip edin.

Teklif İste

Mevcut paketleri incelediniz ve kendinize göre bir paket bulamadıysanız, teklif isteyin, ihtiyaçlarınızı belirleyin. Firmalar size ulaşsın

Ücretsiz İlan Ver

Sektörel alım ya da satım ilanlarınızı bırakın. Hemen ücretsiz listelenin.

Soru Sor