Akıllı Telefonlarda Güvenlik Önerileri

Teknoloji kategorisinde tarihinde yayımlandı.

Havaalanı, kafeler, trenler, otobüsler, oteller..vb. hep internete girdiğimiz olağan konumlar. Ama bu bağlantıların bizi bazı güvenlik risklerine taşıdığını unutmamak gerekiyor.

Bir gün, Ankara ve İstanbul arasında otobüs seyahatim sonrasında Facebook’un uyarısı ile şok oldum. Halbuki güvenlik konusunda yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünürdüm. Geçtiğim yol boyunca bir yerleşim yerinden hesabıma şüpheli bir giriş olmuştu. O gün güvenlik seviyesi yetersiz networklerden internete bağlanmanın çok ağır sonuçlar doğurabileceğini öğrendim ve bu konu üzerinde hem bilgi tazelemek hem de yeni bir şeyler öğrenmek için merakla araştırdım, sizlerin de işinize yarar diye düşünerek aşağıda paylaşıyorum.

Mobil cihazlar artık hayatımızın bir vazgeçilmesi oldu, durum böyle olunca mobil cihazlar hackerların hedefi konumunda ve cihaz güvenliği hakkında bilinmesi gerekenlerin öğrenilmesi gerekliliği de artık kullanıcılar için çok önemli.

Neden mi?

Mobil cihazlarınızdaki kişiye özel, bilgiler, numaralar, resimler, videolar…vb. eğer cihazınızı gereği gibi kullanmazsanız risk altında olabilir.

Güvende olmak için bazı küçük tavsiyeler ve önerilier;

1- Cihaz yazılımınızı ve kullandığınız uygulamaların yazılımlarını muhakkak güncel sürümde kullanın.

2- Şifrelerinizi güvenliği yüksek kombinasyonlarda oluşturun. Doğum tarihi, ad soyad gibi kombinasyonlar riskli sonuçlar doğurabilir.

3- Tarayıcılarınızın güvenlik ayarlarını kesinlikle değiştirmeyin.

4- Şifreli olmayan açık wi-fi lerden uzak durun. Bunun için, cihazınızın wi-fi’sini otomatik bağlanma yapmaması için kullanmadığınız zamanlarda hem güvenlik, hem enerji verimliliği için kapalı tutun.

5- Para ödeyerek girilen wi-fi, güvenlikli wi-fi demek değildir. Bir networke bağlandığınızda aynı networkteki kişilerin sizin paylaşıma açık dosyalarınıza erişebileceğini unutmayın ve ayarlarınızdan emin olun.

6- “https:” li bağlantılar daha güvenlidir. Kimlik, kredi kartı..vb. bilgilerinizi verdiğiniz sayfalarda “SSL” bulunmasına yani web URL’inin “https:” şeklinde başlamasına dikkat edilmeli. Yalnız SSL’li sayfalarda da yine tam anlamda güvende olmayabilirsiniz. İnternete bağlandığınız networkün güvenli olması da önemlidir.

7- VPN kullanın. Ama kullandığınız VPN’in de güvenilir olması bu noktada çok önemli. Bedava ve güvenilir olmayan firmalardan uzak durulmalı.

8- Cookieleri ve otomatik doldur fonksiyonlarını tarayıcınızda devre dışı bırakın.

9- Yüklediğiniz uygulamaları izlemeyi unutmayın. Uygulamayı üreten firma güvenilir mi? Uygulamanın sizden istediği izinler neler muhakkak kontrol edilmeli.

 

Güvenlikli günler…

Yeni Başlayanlar kategorisinde 05.04.2020 tarihinde yayınlandı.
PowerPoint'e  Alternatif Sunum Programı Power Point, Microsoft tarafından iş amaçlı ve kişisel kullanım için geliştirilen slayt gösterisi ve sunum yazılımıdır.   Google Slides PowerPoint’e alternatif, ücretsiz sunum yazılımı, video gömme, ve animasyon ekleme gibi özellikleri destekliyor. Şablonların sayısı biraz az  da olsa, yüzlerce şablonu rahatça yazılıma aktarabilir ve...
Devamını Oku
Hostbul.net'i
Facebook'ta
takip edin.

Teklif İste

Mevcut paketleri incelediniz ve kendinize göre bir paket bulamadıysanız, teklif isteyin, ihtiyaçlarınızı belirleyin. Firmalar size ulaşsın

Ücretsiz İlan Ver

Sektörel alım ya da satım ilanlarınızı bırakın. Hemen ücretsiz listelenin.

Soru Sor